` Excel-opties voor correcte werking van Daproverb | Daproverb

Excel-opties voor correcte werking van Daproverb

 

OPGELET: de Excel-versie van Daproverb is niet meer beschikbaar.

Om Daproverb te kunnen starten of er correct mee te kunnen werken moeten voorafgaandelijk sommige Excel-opties worden gewijzigd.
 
De belangrijkste bewerkingen zijn de volgende:

  • "Toegang tot Visual Basic-project vertrouwen" moet aangevinkt worden.
  • De macro-beveiliging moet worden ingesteld op "Alle macro's uitschakelen met melding".

U doet het volgende:
 
In EXCEL 2007 (MS OFFICE 2007)  Zie afbeelding.
 
- Office-knop>Opties voor Excel>Vertrouwenscentrum>Instellingen voor het Vertrouwenscentrum>Macro-instellingen voor ontwikkelaars>Hokje "Toegang tot het objectmodel van het VBA-project vertrouwen" aankruisen.

- Office-knop>Opties voor Excel>Vertrouwenscentrum>Instellingen voor het Vertrouwenscentrum>Instellingen voor macro's>Keuzerondje "Alle macro's uitschakelen, met melding".

 In EXCEL 2010 / 2013 / 2016  (MS OFFICE 2010 /2013 /2016)  Zie afbeelding.
 
- Bestand>Opties>Vertrouwenscentrum>Vertrouwenscentrum van Microsoft Excel>Instellingen voor het vertrouwenscentrum>Instellingen voor macro's> Macro-instellingen voor ontwikkelaars>Selectievakje bij "Toegang tot het objectmodel van het VBA-project vertrouwen" aankruisen.

- Bestand>Opties>Vertrouwenscentrum>Vertrouwenscentrum van Microsoft Excel>Instellingen voor het vertrouwenscentrum|Instellingen voor macro's>Keuzerondje "Alle macro's uitschakelen, met melding" aankruisen.

 

WAARSCHUWING: zorg er voor dat de Berichtenbalk altijd is ingeschakeld anders ziet u belangrijke berichten over "actieve inhoud" niet (zie afbeelding).

U doet het volgende (Excel 2007 / 2010 / 2013 /2016):  Zie afbeelding.

Opties voor Excel>Vertrouwenscentrum>Instellingen voor het Vertrouwenscentrum>Berichtenbalk>De berichtenbalk weergeven>Keuzerondje selecteren "De berichtenbalk in alle toepassingen weergeven als actieve inhoud, zoals ActiveX-besturingselementen en macro's, is geblokkeerd." Daarna tweemaal op "OK" klikken.

Deze instelling zorgt ervoor dat soms boven in het scherm een gele balk verschijnt met een Beveiligingswaarschuwing: "Bepaalde active inhoud is uitgeschakeld. Klik voor meer informatie." met daarnaast een knop "Inhoud inschakelen". Klik op die knop om Daproverb te kunnen starten, want deze software bevat veel zogenaamde actieve inhoud, namelijk talrijke macro's (zie de afbeelding).